Masaže » Šijatsu masaža

Šijatsu masaža - japanska masaža

Trajanje i cena masaže: 60min - 2500din
Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069/607-706


Šijatsu masaža je nastala u Japanu iz osnove tradicionalne kineske medicine. U japanskom jeziku, šijatsu znači "pritisak prstima", a tehnike šijatsua uključuju masažu prstima, stopalima i dlanovima i pomažu u istezanju, manipulaciji i mobilizaciji zglobova. Za ispitivanje potreba klijenta, šijatsu maser koristi palpaciju i ponekad puls dijagnozu.

Kako se radi Šijatsu masaža?

Specifičnost ove složene tehnike masaže je da sadrži postupke istezanja mišića i tetiva, nameštanja kostiju kuka, kičme, vrata i svih zglobova. Šijatsu istovremeno podrazumeva i pritisak po tačkama meridijana unutrašnjih organa, koje su ispoljene po čitavom telu slično kao kod akupunkture. Na taj način se preko energetskih kanala i njihovih glavnih tačaka vrši raspoređivanje energije u organizmu.

Zašto šijatsu masaža?

Šijatsu masaža je fizikalna terapija koja podržava i jača prirodnu sposobnost tela da se izleči i balansira. Deluje na osobu u celini, ne samo u fizičkom smislu, već i na sa psihološkom, emocionalnom i duhovnom planu.

Trajanje sesije šijatsu masaže

Šijatsu masaža u salonu za masažu IYASHINOTE na Novom Beogradu traje 60 minuta.

Šijatsu masaža može u samom startu da bude nelagodna ali rezultati posle ove vrste masaže su više nego očigledni – smanjen intezitet bola upaljenog dela tela, a kod mišića koji je bio u grču oseća se njegova opuštenost. Ovom masažom takođe se pospešuje mikrocirkulacija i opuštanje mišića leđa i vrata, uspešna je kod razbijanja čvorića (naslaga mlečne kiseline), otklanja stres i snažno deluje na opuštanje svih blokada u telu što je čini savršenim izborom nakon napornog radnog dana ili nekog stresnog događaja.

Tehnika šijatsu masaže sadrži i refleksologiju odnosno masažu stopala po zonama. U kineskoj i tibetanskoj filozofiji refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima, koje su povezane sa određenim organima u telu a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija. Upravo ovo čini bitnu razliku između refleksologije i obične masaže stopala. Refleksoterapija deluje na ceo organizam i na veliki broj raznih tegoba pa se preporučuje ljudima svih starosnih dobi a naročito onima kojima je u opisu posla višečasovno stajanje.

Za savet specifičan za vaše potrebe, obratite se maseru salona za masažu IYASHINOTE na Novom Beogradu koristeći podatke sa stranice kontakt za masažu.