Masaže » Masaža trudnica

Masaža trudnica - uklanjanje bola i opuštanje

Trajanje i cena masaže: 60min - 1900din
Za dodatna pitanja ili zakazivanje termina pozovite 069/607-706


Nošenje bebe menja centar gravitacije tela trudnice i prebacuje puno opterećenja na leđa, vrat, stomačne mišiće i ramena. Trudnoća opušta ligamente, tako da su zglobovi karlice manje stabilni i menjaju svoj položaj, povlačeći karlicu napred. Dodatak tome je i težina bebe, pa je bol u donjem delu leđa i ramenima skoro neizbežan.

Masaža trudnica

Masaža trudnica ili prenatalna masaža podrazumeva mnoge od ciljeva redovne masaže - da se opusti napetost mišića, ublažavanje bolova na bolnim mestima, poboljšanje cirkulacije i pokretljivosti ili da samo učini da se dobro osećate. Masažu je takođe moguće posebno prilagoditi potrebama trudnica i njihovom menjanju tela u toku trudnoće. Salon masaže IYASHINOTE ima obučene masere za prenatalnu masažu trudnica, a sve tehnike se prilagođavaju individualnim klijentima u skladu sa zahtevima ili komforom.

Kako se radi masaža trudnica?

Većina žena smatra da im je neprijatno da legnu licem nadole od samog početka trudnoće zbog njihovog stanja ili natečenih grudi. U poodmakloj trudnoći ležanje licem nadole na tradicionalnom stolu za masažu skoro da nije moguće zbog stomaka. S druge strane, nije dobra ideja da trudnica leži na leđima naročito sredinom perioda trudnoće, jer težina materice vrši preveliki pritisak na venu da vraća krv iz nogu ka srcu.

Masaža trudnica Novi Beograd

Iz tih razloga, masaža trudnica se uglavnom radi kada je žena u položaju na boku. U položaju na boku masaža trudnica se može raditi parcijalno, odnosno iz dva segmenta koji podrazumevaju promenu položaja nakon nekog perioda vremena.

Korist od masaže za trudnice?

Terapeutska korist od masaže za trudnice nije mnogo proučavana. Postoje dokazi da masaža može pomoći trudnicama koje pate od bolova u donjem delu leđa i eventualno onima sa hroničnim glavoboljama. U svakom slučaju, masaža trudnica može smanjiti stres i stvoriti osećaj opuštenosti, što može pomoći u lakšem prevazilaženju promena kroz koje telo trudnice prolazi.

Za savet specifičan za vaše potrebe, obratite se maseru salona za masažu IYASHINOTE na Novom Beogradu koristeći podatke sa stranice kontakt za masažu.