Anticelulit masaža - uklanjanje naslaga celulita

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je tehnika masaže koja se zasniva na korišćenju drvenih oklagija. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže i namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu i celulitom. Ovom metodom stimulišu se i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, izbacivanje toksina, viška vode i celulita.

Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru. Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima i viškom vode. Tehnika podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju koristeći razne oblike oklagija. Pritiskom oklagijama na kožu, mišiće, masne naslage i celulit, stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim delovima tela. Napravljeni su od drveta i već dugo se koristi u mnogim kulturama.

Svaka terapija traje oko 30- 60 minuta, a promene možete da vidite već posle trećeg tretmana, iako se preporučuje pun ciklus od 10-20 tretmana za zadovoljavajuće rezultate. Tretman maderoterapije počinje sa masažom, koja vam omogućava da pripremite kožu i uklonite akumulirane masnoće. Zatim terapeut primenjuje eterična ulja sa ciljanim dejstvima i konačno, kreće masaža sa drvenim priborom. Drvene alatke koje se koriste u maderoterapiji potpuno neiznvanzivno stimulišu svaki deo vašeg tela, a da pri tom ne izazivaju povrede tkiva. Ovaj postupak ne samo da eliminiše celulit već pomaže relaksaciji.

Maderoterapija tela primenjuje se u estetske svrhe, za smanjivanje gojaznosti i oblikovanje figure. Može se koristiti za opuštanje pacijenata i smanjivanje nivoa stresa, kao i za lečenje kontraktura izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću. Oslobađa od nelagodnosti u mišićima i zglobovima.

Anticelulit maderoterapija eleminiše toksine koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih ćelija u tretiranim delovima tela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice. Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za smanjenje i oblikovanje struka, definisanje i zatezanje butina i nogu, podizanje i oblikovanje zadnjice. Ključ uspeha i popularnosti maderoterapije leži u njenoj sposobnosti da izbaci toksine iz organizma. Poznato je da je ljudsko telo puno toksina koji se akumulira zbog nezdrave ishrane, kozmetičkih preparata i uticaja iz okruženja. Telo reaguje na ove toksine tako što stvara više limfe oko ćelija nastojeći da ih suzbije. Usled povećane tečnosti telo izgleda naduveno i celulit je vidljiv. Počinjete da izgledate starije, teže i nezdravije nego što zaista jeste. Sa starenjem organizma ovaj problem postaje i ozbiljniji. Čak i kada počnemo da se hranimo zdravo i redovno vežbamo, ne možemo tako lako da sredimo sve delove tela. Uvek ostaju neke kritične regije koje zahtevaju dodatni tretman i napor. To su najčešće butine, kukovi, zadnjica i stomak. Kada se oslobodite toksina, telo će prestati da proizvodi velike količine limfe, izgledaćete mršavije i koža će vam biti čvršća i zategnutija.

Zakazivanje tretmana i besplatnih pregleda na 063/23-23-14 ili masaza.zemun@gmail.com

Anticelulit masaža kao glavni cilj ima rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Osim toga, postiže se i određena doza relaksacije, ali to nije primarni cilj ove masaže.

Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Potkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži, ali nešto intenzivnije. Noge se obavezno masiraju cele bez obzira što celulit nije prisutan svuda.

Hvatovi koji se koriste pri anticelulit masaži:

- poglađivanje je najblaži pokret koji se radi obema rukama po površini kože u smeru ka srcu;
- dublje poglađivanje se izvodi pojačanim pritiskom i promenom pokreta – ruka za rukom;
- trljanje ili frikcija palčevima naizmenično obema rukama u istom smeru pravolinijski i polukružno ili ruke menjaju smer, pa se palčevi susreću i mimoilaze;
- mešanje tj. kružno kretanje koje se radi sa svim prstima obe ruke koje na neki način opisuju osmice i
- „S“ formacija.

  
Vise slika i klipova o anticelulit masazi i maderoterapiji mozete pogledati na instagramufacebook-u.

Položaji za anticelulit masažu

- ležeći na leđima sa opruženim nogama,
- ležeći na stomaku sa opruženim nogama,
- ležeći na boku, pri čemu je donja noga ispružena, a gornja malo savijena u kuku i kolenu – oslonac je na kolenu i potkolenici,
- ležeći na boku, gde je donja noga savijena, a gornja ispružena u položajima na boku – masiraju se unutrašnja i spoljašnja strana butine.

Redosled anticelulit masaže

Prvo se masiraju proksimalni segmenti, pa distalni.

Prednja strana:

  • Anticelulit masaža butina
  • Anticelulit masaža potkolenica
  • Anticelulit masaža stopala.

Zadnja strana:

  • Anticelulit masaža glutealne oblasti
  • Anticelulit masaža butina
  • Anticelulit masaža potkolenica
  • Anticelulit masaža stopala

               
Vise slika i klipova o anticelulit masazi i maderoterapiji mozete pogledati na instagramu i facebook-u.

Doziranje anticelulit masaže

Trajanje jedne masaže koja podrazumeva obe noge je 30-40 minuta.

Trajanje serije: 10 dana uzastopno počevši оd 5. ili 6. dana od početka menstruacije.

Za optimalne rezultate, potrebno je uraditi najmanje 3 serije.

Sila koja se primenjuje dok se izvodi anticelulit masaža ne sme da dovede do pojave modrica, zato uvek prvu anticelulit masažu kod novog klijenta trebalo bi raditi sa manjom silom.

Kada je u potkožnom tkivu u većoj meri prisutan celulit, modrice lako nastaju i pri manjim pritiscima.  Iz tog razloga, klijent može da se žali na bol koji nije u srazmeri sa primenjenom silom pritiska. Prihvatljivo je da se oseti "prijatan, razmrdavajući" bol, nikako oštar ili toliko da povećava napetost mišića. Hvatovi i međuhvatovi bi trebalo da se izvode pažljivo - bez štipanja i bockanja.

                  
Vise slika i klipova o anticelulit masazi i maderoterapiji mozete pogledati na instagramu i facebook-u.

Primena anticelulit preparata

Anticelulit preparati mogu biti u obliku ulja, kreme, gela... Ukoliko je preparat u obliku ulja i krema, koristi se kao kontaktno sredstvo, dok se gelovi nikad ne koriste u tu svrhu. Kreme, koje ne služe kao kontaktno sredstvo i svi gelovi se nanose na kožu posle masaže i čišćenja kože alkoholom zato što ulje korišćeno kao kontaktno sredstvo može da spreči prodiranje aktivnih sastojaka iz gela.

          
Vise slika i klipova o anticelulit masazi i maderoterapiji mozete pogledati na instagramu i facebook-u.

Postupak posle anticelulit masaze

Posle anticelulit masaže se nanosi anticelulit preparat, masirani delovi se umotavaju najlonskom folijom i prekrivaju ćebetom.

Za savet specifičan za vaše potrebe, obratite se maseru salona za masažu IYASHINOTE na Novom Beogradu koristeći podatke sa stranice kontakt za masažu.